İsrail İşgal Güçleri, Batı Şeria Bölgesinde Birçok Yolu Trafiğe Kapatırken Askeri Muhasara Faaliyetlerini De Şiddetlendirdi

İsrail işgal güçleri Filistin'in Batı Şeria bölgesinde birçok yolu trafiğe kapatırken askeri muhasara faaliyetlerini de şiddetlendirdi. Bu arada yahudi yerleşimcilerin oluşturduğu çetelerin de El-Ağvar bölgesindeki baskın ve saldırılarını artırdıkları, baskınlar esnasında ırkçı sloganlar attıkları belirtildi. 
 
Verilen haberlere göre işgal güçleri Nablus-Cenin yolu üzerinde askeri kontrol faaliyetlerini yoğunlaştırdı. 
 
İşgal güçleri Burka ve Mesudiye kasabalarının girişlerini ve buralarla bağlantılı bazı ara yolları trafiğe kapattılar. 
 
Ramallah şehrinin kuzeyinde Uyunu'l-Haramiyye Kavşağı da işgal güçleri tarafından trafiğe kapatıldı. İşgal güçlerinin sabahın erken saatlerinden itibaren bu bölgede yoğun bir şekilde yayılmaya başladıkları ve Nablus ile Ramallah vilayetleri arasındaki ulaşımda hayati öneme sahip bu yolu trafiğe kapattıkları, Filistinlilerin araçlarının geçmesini engelledikleri ifade edildi. 
 
İşgal güçleri dün (25 Nisan Salı) gece de Atare kasabasına baskın düzenleyerek Abdullah Ebu Rahile isimli genci, evine baskın düzenleyip sıkı arama yaptıktan sonra gözaltına aldı, bir süre sonra da serbest bıraktılar. 
 
İşgal güçleri dün de başta Uyunu'l-Haramiye Kavşağı olmak üzere birçok yolu trafiğe kapatmışlardı.  
 
El-Ağvar bölgesinde de çok sayıda yahudi yerleşimci El-Hamra askeri kontrol noktasında toplanarak işgalci askerlerin himayesinde Araplara hakaretlerde bulunan çirkin küfürlerle ve ırkçı ifadelerle sözlü saldırıda bulundu.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/4/26/gal-g-leri-Bat-eria-daki-muhasaralar-n-iddetlendiriyor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler