İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde 277 gündür soykırım suçu işlemeye devam ediyor

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde 277 gündür soykırım suçu işlemeye devam ediyor. Onlarca hava saldırısı ve topçu ateşiyle sivillere karşı katliamlar yapılırken, insani durum kuşatma ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi nedeniyle felakete dönmüş durumda.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, işgal uçakları ve topçusunun bugün (9 Temmuz Salı) Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine saldırılarını ve yoğun bombardımanını sürdürdüğünü, evleri, mültecilerin toplandığı yerleri ve sokakları hedef alarak onlarca kişinin şehit olmasına veya yaralanmasına neden olduklarını bildirdi.
 
İşgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana geniş çaplı olarak Refah mahallelerine kara harekâtını sürdürmekte, Gazze'nin çeşitli mahallelerine havadan ve topçu ateşi eşliğinde girerek korkunç katliamlar gerçekleştirmekte, bu sırada Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde açlık çemberi genişlemekte, yardımların girişinin engellenmesi ve piyasadaki malların tükenmesi ile açlık büyümektedir.
 
Bugün, işgal güçlerinin Refah kentine yönelik saldırısı sonucu üç kişi şehit oldu, birçok kişi de yaralandı.
 
Yerel kaynaklar, üç kişinin Tellu's-Sultan Mahallesi'nde sivillerin bulunduğu bir grubu hedef alan saldırı sonucu şehit olduğunu bildirdi.
 
Kaynaklar, İsrail Apaçi helikopterlerinin Refah'ın batı bölgelerine yeniden ateş açtığını belirtti.
 
Gazze kentindeki El-Cela Caddesi'nde, Mehna ailesinin evinin bombalanması sonucu 6 şehit enkaz altından çıkarıldı ve bir bebek canlı olarak kurtarıldı.
 
Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr'ul-Belah'ta bulunan En-Nahil Caddesi'nde İsrail bombardımanı sonucu birçok sayıda kişi yaralandı.
 
İşgal güçlerinin Nuseyrat'taki yeni mülteci kampında Ferih ailesine ait bir evi hedef alması sonucu 7 kişi şehit oldu.
 
Gazze'deki Ambülanslar ve Acil Müdahale Yönetimi şu açıklamayı yaptı:
 
Dün akşam saat 10:58'de Sahabe Caddesi'ndeki bir daireyi hedef alan saldırıdan sonra iki yaralı ile bir şehit çıkarıldı ve Endonezya Hastanesi'ne nakledildi.
 
Saat 01:10'da Mehna ailesinin En-Nefak Caddesi'nde bulunan evinden bir çocuk şehit ve dört yaralı çıkarıldı ve Endonezya Hastanesi ile Şeyh Rıdvan Kliniği'ne nakledildiler. Henüz enkaz altında birçok şehit naaşının olduğu sanılıyor.
 
Saat 03:00'te Cela Caddesi'nde El-Lebabidi Kavşağı'nın batısında bir daireyi hedef alan saldırıdan sonra üç yaralı ve üç şehit çıkarıldı, şehitler Şeyh Rıdvan Kliniği'ne, yaralılar Endonezya Hastanesi'ne nakledildi.
 
Han Yunus'taki Nasır Hastanesi, hastanenin tek oksijen istasyonunun birkaç gündür yakıt sıkıntısı nedeniyle durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
 
Hastane yönetimi çocuk hastaların oksijen yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiğini ve bazı hastaların yaşamını tehdit eden durumlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Elektrik kesintisi ve hastanedeki oksijen istasyonunun durması nedeniyle diğer hastaların yoğun bakıma alındığını vurguladı.
 
Dünya Sağlık Örgütü Başkanı, Gazze'de güvenli bir yer olmadığını ve Gazze'deki tahliye talimatlarının hayati sağlık hizmetlerinin verilmesini engellediğini söyledi.
 
İşgalci güçlerin gece yarısı Şifa Sağlık Kompleksi yakınlarındaki bir hedefe şiddetli bir saldırı düzenlediği ve bölgeden dumanların yükseldiği bildirildi.
 
Deyru'l-Belah'ta Barud ailesine ait bir daireyi hedef alan saldırı sonucu bir kadın ve çocuğu şehit oldu.
 
Yerel kaynaklar, işgal ordusunun Gazze'nin güneyindeki Filistinli ailelere köpeklerle saldırıp onları sorgulayıp hakaret ettikten sonra orta bölgelere zorla göç ettirdiğini belirtti.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/9/Siyonist-i-galciler-soyk-r-m-sava-lar-n-277-nci-g-nde-de-s-rd-r-yor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler