İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 304 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor

İsrail işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım suçu işlemeye 304 günden beri kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Yoğun hava saldırıları ve topçu bombardımanları ile sivil halk katliamlara maruz kalıyor. Kuşatma nedeniyle ortaya çıkan insani kriz ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi durumu daha da kötüleştiriyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin bildirdiğine göre, işgal güçlerine ait uçaklar ve topçular, bugün (5 Ağustos Pazartesi) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef alarak yoğun bombardımana devam etti. Bu saldırılar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.
 
İsrail işgal güçleri, 7 Mayıs'tan bu yana Refah'ta geniş mahallelerde ve Gazze'nin çeşitli noktalarında kara harekâtını sürdürüyor. Hava ve topçu bombardımanları eşliğinde korkunç katliamlar işleniyor.
 
Gazze şehrinin güneydoğusunda yer alan Kuveyt Meydanı yakınlarında bir grup sivili hedef alan saldırıda iki kişi hayatını kaybetti. 
 
Birkaç gün önce Han Yunus'un doğusundaki Beni Suheyla bölgesinde yer alan evine düzenlenen saldırıda yaralanmış olan Abdullah Muslih er-Rakab'ın almış olduğu yaraların tesiriyle daha sonra hayatını kaybettiği duyuruldu.
 
İşgal güçlerine ait uçaklar bu sabah Han Yunus'un doğusundaki Büyük Abasan'ın doğusuna birkaç saldırı düzenledi. Ayrıca sabah saatlerinde Deyru'l-Belah'ın doğusunda boş bir araziye düzenlenen saldırıda, yakındaki bir evde hasar meydana geldi ve yangın çıktı.
 
Yerel kaynaklar, Gazze Şeridi'nin ortasındaki Deyru'l-Belah şehrinin doğusunda işgal ordusunun topçu ateşi açtığını ancak yaralanma bildirilmediğini belirtti.
 
Savaş uçakları, Gazze şehrinin kuzeyindeki er-Rıdvan Camii'nin kalan kısmını hedef alan yeni saldırılar düzenledi, ancak yaralanma bildirilmedi. İşgal güçleri, savaşın ilk ayında camiyi yıkmıştı.
 
Filistin Sivil Savunma kaynakları, dün, İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar ve katliamlar sonucu 53 sivilin hayatını kaybettiğini, ayrıca onlarca yaralı ve kayıp olduğunu bildirdi.
 
7 Ekim 2023'ten bu yana işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım savaşı yürütüyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu savaşta çoğunluğu çocuk ve kadın yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetti, 91 binden fazla kişi yaralandı, yaklaşık 1.9 milyon kişi yerinden edildi ve 10 binden fazla kişi kayıp. Sağlık ve eğitim altyapısında büyük yıkım gerçekleşti ve açlık nedeniyle onlarca çocuk hayatını kaybetti.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/5/Siyonistlerin-soyk-r-m-sava-304-nc-g-n-nde-Sald-r-lar-ve-katliamlar-s-r-yor

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler