İsrail işgal ordusu, Cenin'de direniş güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında üç askerinin yaralandığını duyurdu

İsrail işgal ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'de direniş güçleriyle yaşanan çatışmalar sırasında üç askerinin yaralandığını duyurdu.
 
İsrail işgal ordusu sözcüsü, dün (6 Ağustos Salı) yaptığı açıklamada, bir İsrail askerinin orta derecede, diğer iki askerinin ise hafif yaralandığını belirtti.
 
İşgal güçleri Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik olarak, dün akşam saatlerinden itibaren bugün sabaha kadar süren geniş çaplı bir askeri operasyon gerçekleştirdiler. Bu operasyon sırasında İsrail bombardımanı sonucu beş genç şehit olurken birçok kişi de yaralandı.
 
Dün büyük bir işgal gücü, Nasıra Caddesi üzerinden Cenin kentine baskın düzenledi, bu da silahlı çatışmalara yol açtı. Bu sırada altyapı, evler ve ticari işletmeler tahrip edilmeye başlandı ve direnişçiler ile işgal güçleri arasındaki çatışmalar devam etti.
 
Filistin direnişi, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde neredeyse her gün İsrail askeri noktaları, kontrol noktaları ve araçlarına yönelik eylemler düzenlediğini duyuruyor.
 
İsrail işgal ordusu, Batı Şeria'daki operasyonlarını genişleterek Filistin'in resmi kaynaklarının verilerine göre 604 kişiyi öldürdü ve yaklaşık 5 bin 400 kişiyi yaraladı.
 
İsrail işgal güçlerinin ABD desteğiyle Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü soykırım savaşına karşı işgal altındaki Batı Şeria'da işgal hedeflerine yönelik eylemlerin dozunda da sürekli bir artış gözlemleniyor. İşgal rejiminin ABD ile birlikte Gazze'ye yönelik olarak sürdürdüğü soykırım savaşında 130 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı. Şehit edilenlerin ve yaralananların büyük çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca saldırılar yüzünden bölgede büyük bir yıkım gerçekleşti.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/6/Cenin-de-meydana-gelen-at-malarda-3-i-galci-asker-yaraland

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler