İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki mezarlıklardan kaçırdığı onlarca şehit cenazesini teslim etti

İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki mezarlıklardan kaçırdığı onlarca şehit cenazesini teslim etti.
 
Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden 84 şehidin cenazesini teslim aldığını duyurdu.
 
Tıbbi kaynaklar, cenazelerin Han Yunus şehrinin güneybatısında yer alan Avusturya Mahallesi'ndeki Türk Mezarlığı'nda toplu bir mezara gömüldüğünü belirtti.
 
Cenazelerin, yanında işçilerin ve sağlık görevlilerinin beklediği yeni kazılmış uzun mezar sıralarının bulunduğu açık bir alana ulaştığı, mavi plastik torbalara sarılı cenazelerin buraya taşındığı bildirildi.
 
Tıbbi kaynaklar, bu teslimatın, Ekim 2023'te Gazze'ye karşı başlatılan soykırım savaşının başından bu yana Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne teslim edilen üçüncü şehit naaşları grubu olduğunu açıkladı.
 
İsrail işgal güçleri 7 Mart'ta, Gazze'nin çeşitli bölgelerinden kaçırdığı 47 şehidin cenazesini teslim etmişti.
 
30 Ocak'ta ise işgal güçleri, Refah'ta toplu bir mezara yaklaşık 100 şehidin cenazesini gömmüştü. Bu cenazeler, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde yürüttüğü kara operasyonları sırasında hastane ve mezarlıklardan kaçırılmıştı.
 
O dönemde tıbbi kaynaklar, bazı cenazelerin çürümüş olduğunu ve yapılan incelemelerde bazılarının organlarının çalındığını belirtti.
 
7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail, ABD'nin tam desteğiyle Gazze'ye karşı bir soykırım savaşı yürütüyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu savaşta çoğunluğu çocuk ve kadın 39.550'den fazla kişi hayatını kaybetti, 91 binden fazla kişi yaralandı, 10 bin kişi kayıp durumda. Sağlık ve eğitim kurumlarında büyük yıkım yaşandı. Ayrıca ablukanın sebep olduğu açlık, onlarca çocuğun ölümüne neden oldu.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/5/gal-g-leri-Gazze-den-ka-rd-klar-84-ehit-naa-n-teslim-ettiler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler