İsrail, Ukrayna Yahudileri için Seferber Oldu

İsrail gazetesi Maariv, Dünya Siyonist Örgütü'nün Ukraynalı Yahudileri kabul etmek amacıyla Filistin'in kırsal alanlarında 1.000 yeni yerleşim birimi kurmak için bir girişimde bulunacağını aktardı.

İsrail gazetesi Maariv, Dünya Siyonist Örgütü'nün Ukraynalı Yahudileri kabul etmek amacıyla işgal altındaki Filistin'in kırsal alanlarında 1.000 yeni yerleşim birimi kurmak için bir girişimde bulunacağını aktardı.

Maariv gazetesi, örgütün bünyesinde bulunan Yerleşim Dairesi başkanının, Dünya Siyonist Örgütü başkanına, Ukrayna'dan göç eden Yahudi ailelerin barınması için yeni yerleşim birimlerinin kurulmasını içeren ayrıntılı bir plan sunduğunu ifade etti.

Gazeteye göre, planda geçici kamplar veya kalıcı yerleşim üsleri kurulması yer alıyor. Bu kamplar ve üslerde barınmaya hazır yaklaşık 1000 yerleşim birimi kurulacak. İlerleyen zamanlarda bu birimler deprem ve savaş gibi acil durumlarda kullanılabileceği gibi, kiraya verilerek hükümetin maddi kazanç elde etmesi de sağlanabilir.

Plana göre yerleşim birimlerinin, işgal altındaki Filistin'in kuzey sınırları, işgal altındaki Golan, Negev ve Ürdün Vadisi'nde inşa edilmesi öngörülüyor. Planın uygulanması için işgal hükümetinin onayı vermesi bekleniyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler