Kabatiye ve Ed-Dehişe'de Çatışmalar Oldu

Beytlahim'de bir çocuk yaralandı, baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı.

 İsrail işgal güçlerinin bugün (16 Ocak Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'in güneyindeki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında gerçekleştirilen saldırıda işgalci askerlerin mermilerine hedef olan bir çocuk ağır yaralandı. 
 
 Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 14 yaşında bir çocuk işgal askerlerinin attığı bir merminin kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. 
 
 İşgal güçlerinin bugün ortalık aydınlanmaya başlamadan Ed-Dehişe Mülteci Kampı'na baskın düzenlemeleri sebebiyle çatışma çıktığı, işgalci askerlere engel olmaya çalışan Filistinli gençlerin askeri araçların üzerine el yapımı patlayıcılar, molotof kokteylleri ve taş attıkları belirtildi. 
 
 İşgal güçleri bugün şafak vaktinde bir başka saldırıyı da Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in Kabatiye kasabasına düzenlediler. 
 
 Baskınlarda toplamda 11 kişinin gözaltına alındığı haber verildi. 
 
 İşgal güçleri ayrıca Kudüs'e bağlı Şuafat Mülteci Kampı'nı basarak bazı gençlerin işgal rejiminin güvenlik merkezlerine gitmelerini isteyen tebligatlar bıraktılar.
 
  

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler