Kassam Mücahidleri İşgalcilerin Beş Aracını Pusuya Düşürdü

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde işgal güçlerinin ilerlemelerine karşı koyma çerçevesinde birkaç tankı ve Siyonist güçleri hedef aldıklarını açıkladı.
 
Kassam Tugayları askeri bir bildiride, mücahitlerin Gazze'nin batısındaki Tellu'l-Heva mahallesinin güneybatısındaki ilerleme ekseninde 6 askerden oluşan bir Siyonist kuvvetine karşı anti-personel bir "Ra'diye" modeli patlayıcıyı attıklarını ve düşman kuvvetlerinin arasında ölü ve yaralılar olduğunu belirtti.
 
Başka bir bildiride, mücahitlerin, yine Tellu'l-Heva mahallesindeki sanayi bölgesinde işgalcilerden bir birliğe hafif ve orta silahlarla saldırı düzenlediklerini, işgalci askerlerin bazılarını öldürdüklerini bazılarını da yaraladıklarını bildirdi.
 
Kassam Tugayları, Tellu'l-Heva mahallesindeki ilerleme ekseninde, önceden hazırlanmış bir kara mayını ile işgalcilerin bir "Merkava 4" tipi tankını hedef aldıklarını açıkladı.
 
Kassam Tugayları, Tellu'l-Heva mahallesinin Raşid Caddesi'nde işgalcilerin bir "D9" tipi buldozerlerini "Şuvaz 3" patlayıcı ile hedef aldıklarını belirtti.
 
Mücahitlerin, Tellu'l-Heva mahallesindeki 17. Kavşak'ta işgalcilerin bir askeri taşıyıcısını yine "Şuvaz 3" patlayıcı ile hedef aldıkları bildirildi.
 
Kassam Tugayları, Tellu'l-Heva mahallesindeki sanayi bölgesinde işgalcilerin bir askeri jeepini "Yasin 105" roketi ile imha ettiklerini belirtti.
 
Ayrıca mücahitlerin, Tellu'l-Heva mahallesinin Şalihat bölgesinde bir anti-personel patlayıcı ile işgalcilerden bir piyade grubunu hedef alarak bazılarını öldürdükleri bazılarını da yaraladıkları belirtildi. Aynı bölgede işgalcilerin bir askeri jeepini bir patlayıcı ile hedef aldıkları bildirildi.
 
Kassam Tugayları, Netzarim ekseninde konumlanan düşman kuvvetlerini 114 mm çapında birkaç "Recum" roketi ile hedef aldıklarını açıkladı.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/9/Kassam-m-cahitleri-Gazze-de-i-galcilerin-5-askeri-arac-n-pusuya-d-rd

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler