Kassam Mücahitleri İşgalcilere Ağır Darbeler Vurdu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde ilerleyen Siyonist güçlere karşı koymaya 307. gününde de devam etti. 
 
Siyonist işgalcilerin soykırım savaşlarının başlamasından bu yana çıkan çatışmalar sonucunda şu ana kadar yüzlerce düşman subayı ve askeri öldürülmüş, on binlercesi yaralanmış, ayrıca yüzlerce araç tamamen veya kısmen imha edilmiştir.
 
Askeri medya, dün (8 Ağustos Perşembe) Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Refah kentinin batı ve doğu kısmının semalarında istihbarat görevleri icra eden düşman ordusuna ait iki "Skylark" ve "Bombardier" tipi hava aracının ele geçirilmesi anlarını yayınladı. Ayrıca, Filistin halkına ve direniş liderlerine karşı işlenen katliamlara misilleme olarak "Gan Yavne" ve "Asdud" şehirlerine yapılan roket saldırısının görüntülerini de paylaştı.
 
Kassam Tugayları ayrıca, mücahitlerinin Refah'ın batısındaki Tel Sultan mahallesinde düşman araçlarına yönelik kurduğu pusuya dair görüntüler de yayınladı. Görüntülerde, bir Merkava tankının "Yasin 105" roketi ile vurulması ve ardından bir "M113" zırhlı personel taşıyıcısının "Yasin 105" roketiyle hedef alınarak direniş bombası ile patlatılması yer aldı.
 
Aksa Tufanı savaşı, 7 Ekim 2023 Cumartesi sabahı mücahitlerin Gazze çevresindeki yerleşim yerlerine ve askeri noktalara kara, deniz ve hava yoluyla düzenlediği bir dizi baskınla başladı. Bu baskınlar sonucunda yüzlerce Siyonist asker ve yerleşimci öldürüldü veya esir alındı.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/9/Kassam-m-cahitleri-direni-in-307-g-n-nde-de-i-galcilere-a-r-darbeler-vurdu @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler