Kassam Tugayları, Refah'ta bir İsrail kuvvetine saldırı düzenlediklerini açıkladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, Refah'ta bir İsrail kuvvetine saldırı düzenlediklerini ve iki yerleşim alanını bombaladıklarını açıkladı.
 
Kassam Tugayları, bugün (9 Ağustos Cuma) yaptığı basın açıklamasında, mücahitlerinin, Refah şehrinin batısındaki Tel Sultan mahallesinde bir binaya sığınmış olan 9 İsrail askerinden oluşan bir kuvveti hedef aldığını belirtti.
 
Açıklamada, mücahitlerin, bu kuvveti anti personel iki (TBG) roketiyle hedef alarak bazılarını öldürdükleri kalanları da yaraladıkları belirtildi.
 
Ayrıca, Kassam Tugayları, Filistin halkına ve direniş liderlerine karşı işlenen katliamlara misilleme olarak "Gan Yavne" yerleşim birimine ve işgal altındaki Asdud şehrine bir dizi roket saldırısı düzenlediklerini açıkladı.
 
İsrail işgal ordusu, bugün yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda 12 askerin yaralandığını itiraf etti.
 
Ordu tarafından yapılan ve İsrail medyasına aktarılan açıklamaya göre, savaşın başlangıcından bu yana 4.284 İsrail subayı ve askeri yaralandı. Bunlardan 2.190'ı Gazze'ye yönelik kara harekâtının başlamasından bu yana yaralandı.
 
Ordu, savaşın başlangıcından bu yana 689 subay ve askerin öldüğünü, 639'unun ise ağır yaralandığını belirtti. Ayrıca, 213 subay ve askerin hâlâ hastanelerde tedavi altında olduğunu ve bunlardan 29'unun durumunun kritik olduğunu kaydetti.
 
Ancak ordunun resmi açıklamalarında verilen rakamların işgalci askerlerin gerçek kayıplarının çok az bir kısmını kapsadığı bizzat siyonistlere ait medya organlarında da dile getirildi.
 
7 Ekim 2023'ten bu yana işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde soykırım savaşı yürütüyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre, bu savaşta çoğunluğu çocuk ve kadın yaklaşık 40 bin kişi hayatını kaybetti, 91 binden fazla kişi yaralandı, yaklaşık 1.9 milyon kişi yerinden edildi ve 10 binden fazla kişi kayıp. Sağlık ve eğitim altyapısında büyük yıkım gerçekleşti ve açlık nedeniyle onlarca çocuk hayatını kaybetti.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler