Kassam Tugayları Telaviv'i Füzeyle Vurdu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları, dün(13 Ağustos Salı) akşam saatlerinde "Tel Aviv" ve çevresini "M90" tipi iki füze ile vurduğunu duyurdu. Bu saldırının, Siyonist güçlerin sivillere yönelik işlediği katliamlar ve Filistin halkını kasten yerinden etmesine karşılık olarak gerçekleştirildiği belirtildi.
 
Kassam Tugayları'ndan bir kaynak, füzelerin işgal güçlerinin araçlarının bulunduğu bir bölgeden fırlatıldığını açıkladı.
 
Füzelerin İsrail'in merkezi yönüne fırlatılması, işgalci gücün direnişin kapasitelerini yok ettiğini iddia etmesine rağmen direnişin hâlâ sürpriz yapabilecek güçte olduğunu gösteren bir darbe niteliği taşıyor.
 
Ayrıca Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Refah'ın doğusunda Zalaṭa bölgesinde bir "Merkava" tankını "Yasin 105" tipi bir roket ile hedef aldıklarını açıkladı.
 
Kassam Tugayları bunun yanı sıra, Han Yunus'un doğusundaki Ez-Zenne bölgesinde bir başka "Merkava" tankını varil tipi bir kara mayını ile hedef aldıklarını duyurdu.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/13/Kassam-Tugaylar-Tel-Aviv-e-f-ze-att-Gazze-nin-g-neyinde-iki-tank-imha-ettiler

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler