Kudüs'e Fidan Aksa'ya Kandil Ol Dediler...

Kudüs'e Fidan Aksa'ya Kandil Ol Dediler...

KUDÜS'E FİDAN AKSÂ'YA KANDİL OL.. 
 
Kudüslü Müslümanların en önemli geçim kaynaklarından biri Filistin’in hemen her şehrinde olduğu gibi zeytin ağaçlarından elde ettikleri zeytin ve zeytinyağıdır.  Müslümanların Kudüs’ü terk etmelerini isteyen işgalci Siyonistler her fırsatta Müslümanların arazilerine ve evlerine saldırarak zarar veriyorlar. 
Özellikle de zeytin ağaçlarını keserek veya yakarak yok etmeye çalışıyorlar. Evlerinin yıkılması, arazilerine el konulması, yüksek vergiler, ticaretlerinin engellenmeye çalışılması, mahkeme cezaları, tutuklamalar ve daha birçok baskılara maruz kalan Kudüslüler, ekonomik yönden büyük sıkıntılar çekiyorlar. 
 
Mirasımız Derneği Kayseri Temsilcisi Murat Çakır ''Kudüslülere yapmış olduğumuz yardım çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, kendi ayakları üstünde durup, kimseye muhtaç olmadan geçimlerini sağlayacakları kalkındırma projelerini hayata geçirdik. Bunlardan birisi de zeytin ağacı dikimidir. Arazisi ekilmeye müsait olan Müslümanların talebi üzerine arazilerinde zeytin fidanı dikerek geçimlerine katkı sağlayıp topraklarını daha verimli kullanmalarını amaçlıyoruz.'' Dedi. 
 
Çakır ''Bu bağlamda Şubat ayında başlattığımız 500 Zeytin Fidanı Hedefi ile yola çıktığımız ''Kudüs'te Kayseri Zeytin Fidanlığı'' projesini Kudüs Sevdalıları sayesinde 802 Zeytin Fidanı ile tamamladık. Ve Miraç Kandili vesilesiyle Kudüs’ü ziyaret eden gönüllülerimizle birlikte, El Zaim ve İseviyye Mahalleleri ile Bir Nabala, Beyt Surik ve Numan Köyü'nde ihtiyaç sahibi Filistinli ailelerin arazilerine 500 adet zeytin fidanı diktik. Kalan Zeytin fidanlarının dikimleri (yağış durumuna göre) Mart ayı sonuna kadar devam edecek inşallah, Ekim ayında tekrardan zeytin fidanı dikimlerimiz devam edecektir.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler