Osman ÖZENÇ

Kudüs Neyin Adıdır

Kudüs tevhidin başındaki –LA-yı anlamanın adıdır.

Tevhid yani iman inkar ile başlar bu tıpkı büyük bir bina yapmadan önce zeminde bulunan gecekonduların yıkılıp zeminin düzeltilmesi ve temelin eşilmesi gibidir.

Kalpte bulunan bütün putların Allah'tan gayrı dayanılan sığınılan boyun eğilen ne varsa hepsini inkar anlamını taşır.

İnkarı güçlü olanın imanı da güçlü olur. Allah'tan gayrısına boyun eğilmeyen, tevhidi imanın karşılığını insanın kendisinde test etme yeridir Kudüs.

Allah'ın bizi yeryüzüne halife kıldığı, kanunlarını uyma ve uygulama sahasında; Allah'ın düşmanlarının Müslümanlar üzerine musallat olmalarını ve imanın buna karşı mücadelesine şahit olma yeridir Kudüs.

Tüm ömrünü esneyerek namaz kılan Müslümanların namlular altında Allah'a secde etmenin nasıl olduğunu gördüğü anladı ve tatlı bir yerdir Kudüs.

Eğer iman bir bedel istiyorsa ki ister çünkü Allah cenneti bir bedel karşılığında vermektedir o bedelin nasıl olabileceğini gösterdiği bir yerdir Kudüs.

Her evinde bir şehidin yahut bir eserin bulunduğu Kudüs sokaklarında gezerken kafirlere karşı şiddetli ve vakur olmanın nasıl olacağını müminlerin gözlerinde müşahede etme yeridir Kudüs.

Sadece din kardeşi olduğu ve Mukaddes beldenin ziyaretçisi olduğu için olmayan imkanlarını bile bizlerle paylaşmak için can atan bir avuç Müslümanın direndiği yerin adıdır Kudüs.

İslam'ın beynelminel bir din olduğunu gösteren dünyanın her bir tarafında bulunan ümmetin aynı duygularla kalbinin attığı yerin adıdır Kudüs.

 İman ile küfrün mücadelesinin tarih boyu buluştuğu mekanın adıdır  Kudüs.

Allah için sevmek ve Allah için buğz etmenin ne demek olduğunu öğrendiğimiz yerin adıdır Kudüs.

Bir ömür küffar  ile yüz yüze zaman zaman çarpışarak ve asla taviz vermeden yaşamaya çalışan Kahraman Müslümanların diyarının adıdır Kudüs.

İslam'ı dar kalıplar içerisine sokarak zannını İslam zanneden biz Müslümanların İslam'ın Bizim zannettiğimizin daha ötesinde beynelminel bir din olduğu onun hayata uyarlanması gerektiği uyarlanmadığı takdirde nelerin olabileceğini gösterdiği yerin adıdır Kudüs.

İmani açıdan insanın kendisiyle yüzleştiği Rabbinin karşısında nasıl bir kul olduğunu kendi gözüyle gördüğü yerin adıdır Kudüs.

Allah için ağlamaktan mahrum gözlerin mahzunlaşmayan gönüllerin kendisinden pek de bir şey anlamayacağı yerin adıdır Kudüs.

Rabbimizin ey iman edenler iman edin ayetinin tecelli ettiği imanında zayıflama var ise revize gerektiren yer var ise bunu tespit etme yerin adıdır Kudüs.

‘Müslüman olmak neyi gerektirir?’ sorusunun  cevap veremediğimiz yerleri cevaplayan yerin adıdır Kudüs.

İnsan Kudüs'te bir kendisine bir oradaki Müslümanlara Bir de Mescid-i Aksa’ya bakınca kendisinden utanıyor. Allah'a kul olmanın kendi içerisinde yeniden bir tarifinin yapılmasının gerektiğini anlıyor.

Gafletten uyanmanın ne demek olduğunu gaflette olmanın ne demek olduğunu gafletin bedelinin ne olduğunu insan Kudüs’te anlıyor.

Allah'ım bizim imanımızı öyle kavi kıl ki tüm kafirlerin baskıları sinemizde bir sinek vızıltısına dönüşsün.

Allah'ım bir avuç uranyumun bir şehri aydınlattığı gibi hücrelerine kadar inmiş imanın hayata temsili ile tüm insanları hidayete vesile edecek bir imanı yaşantıyı bize nasip eyle.

Allah'ım Kur'an'da öncüler diye bahsettiğin öncüler zümresine layık olacak bir hayatı yaşamayı bize nasip eyle.

Allah'ım zatına kul habibine Ümmet olarak yaşayıp bu şekilde son nefes vermeyi bize nasip eyle.

Amin amin amin

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri