Muhammed Nezzal, önceki müzakere sürecinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından oyalama ve aldatmacalarla dolu olduğunu belirtti

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyasi Büro üyesi Muhammed Nezzal, önceki müzakere sürecinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından oyalama ve aldatmacalarla dolu olduğunu belirtti. Nezzal, Netanyahu'nun, 7 Ekim'deki başarısızlık nedeniyle ateşkesin onu hapse götüreceğini bildiği için bir anlaşmaya varmak istemediğini söyledi.
 
Nezzal, dün (13 Ağustos Salı) yaptığı açıklamada, Hamas'ın perşembe günü yayınladığı bildirinin, gelecek perşembe yapılacak müzakereleri reddetmek anlamına gelmediğini, aksine müzakerelerin sıfır noktasına dönmemesi ve son turda üzerinde anlaşmaya varılan noktalardan devam etmesi için üzerinde durulacak formüllerin netleştirilmesini talep ettiklerini vurguladı.
 
Medyaya sızdırılan bilgilerin veya İsrail'in Gazze'deki Filistinli grupların elinde bulunan 33 İsrailli esirin isimlerini talep etmesinin müzakere sürecini sabote etme girişimi olduğunu belirten Nezzal, temel ilkeler üzerinde bir anlaşma yapılmadıkça ayrıntılara girilmeyeceğini ifade etti.
 
Nezzal, İsrail'in medyada müzakere yapma isteğine karşılık olarak, Hamas'ın müzakerelerin sadece arabulucular aracılığıyla masada yapılabileceğini düşündüğünü belirtti.
 
Washington'daki Amerikan yönetiminin, her iki tarafı kendi bakış açılarına göre taviz vermeye zorlayacak ve savaş sonrası Gazze'deki durumu şekillendirmeyi amaçlayan bir uzlaşma önerisi sunmayı planladığını ifade etti.
 
Muhammed Nezzal, savaşın ertesi gününün tamamen Filistin'e ait olacağını ve işgalci güçlerin veya herhangi bir dış gücün bu sürece müdahale etmesine izin verilmeyeceğini, bu konunun müzakere gündeminde olmadığını ve bundan taviz vermeyeceklerini vurguladı.
 
Son olarak Nezzal, İsrail veya ABD tarafından Gazze'yi yönetmesi için yeni bir "Karzai" modelinin dayatılmaya çalışılmasının başarısız olacağını belirtti. Refah Sınır Kapısı'nın yönetimi konusunun henüz görüşülmediğini, Gazze Şeridi ile ilgili her şeyin sadece Filistinlilerin meselesi olduğunu sözlerine ekledi.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/13/Nezzal-S-f-r-noktas-na-geri-d-nmemek-i-in-form-llerin-netle-tirilmesini-istiyoruz

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler