Netanyahu İsrail'in yok olmasını göze aldı

 Netanyahu İsrail'in yok olmasını göze aldı. Yeter ki bölge kaosa sürüklensin. 

 

 Netanyahu ateşkes ve Filistin devleti yönündeki tüm teklifleri reddetti

 

"Savaşı her cephede, her sektörde sürdürüyoruz. Ne Gazze'de, ne Lübnan'da, ne Suriye'de, hiçbir yerde hiçbir teröriste dokunulmazlık vermiyoruz.

 

Kim bize zarar vermeye çalışırsa, biz de ona zarar veririz.

 

🔻Kaçırılanlarla ilgili olarak şu ana kadar kaçırılanlardan 110'unu evlerine geri gönderdik ve hepsini geri göndermeye kararlıyız. Bu, savaşın amaçlarından biridir ve askeri baskı, savaşın tamamlanması için gerekli bir koşuldur.

 

🔻Bunun üzerinde 24 saat çalışıyorum. Ancak açık olmak gerekirse, Hamas'ın canavarlarının teslim olma şartlarını açıkça reddediyorum.

 

Rehinelerimizin serbest bırakılması karşılığında Hamas, savaşın sona ermesini, güçlerimizin Gazze'den çekilmesini, Nuh'ba'nın tüm katillerinin ve tecavüzcülerinin serbest bırakılmasını ve Hamas'ın sağlam kalmasını talep ediyor.

 

Eğer bunu kabul edersek, askerlerimiz boşuna ölmüş olur.

 

 Eğer bunu kabul edersek vatandaşlarımızın güvenliğini garanti edemeyiz. Tahliye edilenleri güvenli bir şekilde evlerine geri döndüremeyeceğiz ve önümüzdeki 7 Ekim sadece an meselesi olacak. İsrail'in güvenliğine böylesine ölümcül bir zarar verilmesine katlanmaya hazır değilim, dolayısıyla bunu kabul etmeyeceğiz.

 

🔻Hamas'ın belirlediği koşullar basit bir gerçeği daha da keskinleştiriyor: Zaferin yerini hiçbir şey tutamaz. Yalnızca tam bir zafer, Hamas'ın ortadan kaldırılmasını ve kaçırılanların tamamının geri dönmesini sağlayacaktır.

 

Hafta sonu sohbetimizde Başkan Biden'a bunları söyledim. ABD'nin İsrail'e verdiği desteği çok takdir ediyorum ve bunu Başkan'a da ifade ettim. Ancak hayati çıkarlarımızın arkasında duruyorum.

 

Başkan Biden'a, tüm savaş hedeflerini tamamlama ve Gazze'nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmamasını sağlama konusundaki kararlılığımızı vurguladım.

Bu nedenle, tam bir zafer elde ettikten, Hamas'ı ortadan kaldırdıktan sonra, Gazze'de terörü finanse eden, terörü eğiten veya terörizm gönderen hiçbir oluşumun olmayacağı konusunda ısrar ediyorum.

 

Gazze, İsrail Devleti'nin tam güvenlik kontrolü altında askerden arındırılmalıdır. Ürdün'ün batısındaki tüm topraklar üzerinde İsrail'in tam güvenlik kontrolünden taviz vermeyeceğim.

 

İsrail Başbakanı olarak büyük uluslararası ve iç baskılara rağmen bu duruşumun arkasında durdum. Benim ısrarım, İsrail'e varoluşsal tehlike oluşturacak bir Filistin devletinin kurulmasını yıllarca engelleyen şeydi.

 

Ben başbakan olduğum sürece de bunun arkasında durmaya devam edeceğim. Birisinin farklı bir tutumu varsa, bırakın liderlik göstersin ve İsrail vatandaşlarına tutumunu dürüstçe ifade etsin."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler