Şeyh İkrime Sabri'den Nöbet Tutma Çağrısı

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, içinde bulunduğumuz günleri değerlendirerek Mescid-i Aksa’da daha çok nöbet tutma çağrısında bulunarak, Mescid-i Aksa’da namaz kılmanın en büyük ibadetlerden biri olduğunu söyledi.
 
 
Kudüs sakinlerinin kentte köklü geçmişe sahip olduklarına ve sözlerinde durduklarına işaret eden İkrime Sabri, işgalcilerin her geçen gün artan ihlalleri karşısında Filistinli esirleri ve Mescid-i Aksa’yı korumak gerektiğini belirtti.
 
 
Miraç gecesini Mescid-i Aksa’da ihya etme çağrısında bulunan Kudüslü şahsiyetler, Yahudi yerleşimcilerin emellerini ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarını boşa çıkarmanın önemine dikkat çektiler.
 
 
Bu arada, işgal güçlerinin Müslümanların bayramlarında ve dini günlerinde Mescid-i Aksa çevresinde, Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve Babu’l-Amud bölgesinde konuşlanarak Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere engel çıkardığı, Filistinli gençlerin Babu’l-Amud bölgesinde toplanmalarına ve oturmalarına izin vermediği kaydedildi.
 
 
Kudüslü kadın aktivist Hatice Huveys, “Bütün gücümüzle ve kararlılığımızla Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya yürüyelim. En değerli vakitlerimizi ve en samimi amellerimizi Mescid-i Aksa’ya ayıralım” diyerek Mescid-i Aksa’nın ruhun kıblesi ve akidenin köklerinden biri olduğunu ifade etti.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/18/eyh-krime-Sabri-den-Mescid-i-Aksa-da-n-bet-tutma-a-r-s

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler