Şeyh Kemal El-Hatib: "İşgal Güçlerinin Kudüs’te Müslümanlara ve Hıristiyanlara Saldırmasının Tüm Dinlere Düşmanlığının Delili"

1948’de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket’in Başkan Yardımcısı Şeyh Kemal El-Hatib, işgal güçlerinin Kudüs’te Müslümanlara ve Hıristiyanlara saldırmasının işgalcilerin tüm dinlere düşmanlığının delili olduğunu söyledi.
 
 
Kemal El-Hatib, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, anma törenine katılmak için Kıyamet Kilisesi’ne gitmek isteyen Hıristiyanlara ve öncesinde Mescid-i Aksa’da itikâfta bulunan Müslümanlara yapılan saldırının işgalcilerin her dine düşman olduklarını ve her inancı küçümsediklerini gösterdiğini ifade etti.
 
 
Mescid-i Aksa’nın ve Kıyamet Kilisesi’nin ibadet özgürlüğü tarihinde görülen en büyük ve en ünlü misaka imza attığını kaydeden El-Hatib, demokrasi ve insan hakları iddiasında bulunanların Hz. Ömer’in Kudüs’te yaşayanlara verdiği güvenceden ders almaları gerektiğini belirtti.
 
 
İşgal güçleri 15 Nisan Cumartesi günü Kudüs’te “Kutsal Cumartesi” adı verilen anma törenine katılmak isteyen Hıristiyanları darp ederek Kudüs’teki Kıyamet Kilisesi’ne ulaşmalarını engellemeye çalışmıştı.
 
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs sözcüsü Muhammed Hammade de işgal güçlerinin Hıristiyanları darp etmesini şiddetle kınadı ve saldırının işgal rejiminin ırkçı yapısını, Yahudi olmayan herkesi küçük gördüğünü, dinlere ve özgürlüklere saygı iddiasının asılsız olduğunu bir kez daha gösterdiğini bildirdi.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/4/16/El-Hatib-gal-g-lerinin-sald-r-lar-t-m-dinlere-d-manl-n-n-g-steresi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler