Sınır Tanımayan Doktorlardan Sağlık Hizmetlerinin Durabileceği Uyarısı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF),  Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinde bulunan Nasır Tıp Kompleksi'nde sağlık hizmetlerinin, tıbbi malzeme ve yakıt yetersizliği yüzünden durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.
 
Örgüt, yaptığı açıklamada, Gazze'deki Avrupa Hastanesi'nin İsrail'in tahliye emirleri nedeniyle kapatılmasının ardından, toplu yaralanmalar ve yaralı sayısının artması nedeniyle Nasır Hastanesi'nde kapasitenin üstünde bir yığılma tehlikesinin olduğuna dikkat çekti.
 
MSF, ekiplerinin ciddi tıbbi malzeme sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığını ve bunun hastalara sunulan temel sağlık hizmetlerinin durma tehlikesine neden olduğunu ifade etti.
 
Açıklamada, kompleksin hâlâ çalışan son ileri düzey hastane olduğu belirtildi.
 
Örgüt, Nasır Hastanesi'nin her gün artan hasta sayısıyla karşılaştığını, bu durumun tüm bölümler üzerinde kapasite aşımı yükü yarattığını ve ekiplerinin artık acil durumlar için ayrılan tıbbi stoklara başvurmak zorunda kaldığını belirtti.
 
Ayrıca, Nasır Hastanesi'nin yeni hasta akınıyla uğraşırken aynı zamanda yakıt sıkıntısı çektiğini ve bu yüzden elektrik kesintisi olması durumunda, birçok saha hastanesinde sunulan sağlık hizmetlerinin duracağını açıkladı.
 
İsrail işgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana, ABD ve Avrupa'nın desteğiyle, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. Uçakları, hastaneleri, muhtelif binaları, gökdelenleri ve Filistinli sivillerin evlerini bombalayıp yıkıyor ve su, gıda, ilaç ve yakıt girişini engelliyor.
 
Devam eden İsrail saldırıları,  38 bin 345 kişinin şehit olmasına 88 bin 295 kişinin yaralanmasına; Birleşmiş Milletler verilerine göre Gazze Şeridi'ndeki 2 milyon civarında insanın da yerinden edilmesine neden oldu.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/7/11/S-n-r-Tan-mayan-Doktorlar-dan-Nas-r-T-p-Merkezi-nde-hizmetin-durabilece-i-uyar-s

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler