Siyasi Tutuklu Gencin Ailesi Oğullarının Akıbetinden Endişeli

Ramallah’a bağlı Burham köyü sakinlerinden Basil Felyan’ın ailesi, oğullarının işkenceye maruz kalmasından korktuklarını belirterek, Filistinli siyasi tutuklu gencin serbest bırakılmasını ve herkes gibi normal bir yaşam sürmesine izin verilmesini istedi.
 
Basil Felyan’ın 13 gündür Filistin Yönetimi güvenlik güçleri tarafından gözaltında tutulduğunu bildiren aile, Filistinli gencin İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın kuruluş yıldönümünde Batı Şeria’da hareket liderlerini ve üyelerini hedef alan baskınlar sırasında gözaltına alındığını ifade etti.
 
Üç yıl önce Birzeit Üniversitesi’nden mezun olan Basil Felyan’ın daha önce Filistin Yönetimi güvenlik güçlerince birkaç kez gözaltına alındığı, işgal güçleri tarafından da iki kez gözaltına alındığı, bir keresinde siyasi sebeplerde gözaltına alınmasının ardından Birzeit Üniversitesi’ndeki mezuniyet törenine 15 dakika kala serbest bırakıldığı kaydedildi.
 
Basil Felyan’ın annesi Ümmü Şadi, oğlunun birkaç kez gözaltına alındığını ve işkenceye maruz kaldığını, daha sonra sürpriz bir şekilde mahkemeye sevk edildiğini ve kardeşinin Basil’i görmesine izin verilmediğini bildirdi.
 
Ümmü Şadi, ailesinin ve avukatının Basil’i ziyaret etmelerinin engellendiğini ve oğluna işkence yapıldığını öğrendiklerini belirterek, oğlunun serbest bırakılmasını ve siyasi tutuklamalara son verilmesini istedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler