Siyonist İşgal Güçleri Filistinlilerin Ekili Arazilerine Girerek Arazilere Ciddi Şekilde Zarar Verdiler

Sabah siyonist işgal güçlerine ait askeri araçlar, Gazze Şeridi'nin orta kesiminin doğusunda yer alan Deyru'l-Belah kasabasının doğusunda, Filistinlilerin sınır tellerinin hizasında bulunan ekili arazilerine kısıtlı miktarda girerek arazilere ciddi şekilde zarar verdiler. 
Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilerin Keysofim askeri mevzisinden hareket eden 8 adet askeri aracı Gazze ile 1948'de işgal edilmiş bölge arasına yerleştirilmiş olan güvenlik tellerini geçerek Filistinlilerin arazilerine girdi. Araçların 50 m civarında içeri girerek bu alanda Filistinlilerin ekili arazilerini tahrip ettikleri belirtildi. 
Muhabir, işgal araçlarının adı geçen kasabanın doğusundaki Dönüş Kampı'nın karşısında Filistinlilere ait arazilerde düzleme çalışmaları başlattıklarına dikkat çekti. 
Bu arada işgalcilerin sınır tellerinin içinde de sınır boyunca uzun toprak yığınları oluşturdukları ve bu toprak yığınlarının etrafında da askeri jeeplerin toplandığı ifade edildi. 
İşgal rejimi 16 yıldan fazla süredir abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'nin arazilerine zaman zaman sınır tarafından askeri araçlarıyla girerek Filistinlilerin ekili arazilerine zarar vermek suretiyle onların geçim kaynaklarını imha etmeye çalışıyor. Deniz tarafından da sık sık balıkçı teknelerine saldırarak Gazze ahalisi için en önemli geçim kaynaklarından biri olan balıktan yararlanmalarını engellemeye çalışıyorlar.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/23/galcilerin-ara-lar-Deyru-l-Belah-n-do-usunda-Filistinlilerin-arazilerine-girdi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler