Siyonist İşgal Güçleri, Kudüs'te İki Genci Gözaltına Aldı Ve Gençlerden Birini Öldüresiye Darp Etti

Siyonist işgal güçleri Kudüs kenti sakinlerinden iki genci gözaltına aldı ve gençlerden birini öldüresiye darp etti.
Yerel kaynaklar, kimlikleri henüz tespit edilemeyen gençlerin Kudüs’ün Eski Belde semtinde bulundukları sırada işgal güçleri tarafından gözaltına alındıklarını ve gençlerden birinin gözaltına alınmadan önce işgal askerlerince dövüldüğünü söyledi.
İşgal ordusu geçtiğimiz Nisan ayı boyunca Kudüs’ün çeşitli mahallelerine ve beldelerine baskınlar düzenledi ve 18’i kadın, 50’si çocuk 663 kişiyi gözaltına aldı.
İşgal güçleri geçen ay ayrıca Kudüs kenti sakini esirler hakkında 7 idari hapis kararı verdi.
İşgal güçlerinin El-Halil’de de Yahudi yerleşimini ve Yahudi yerleşimcilerin Mesafer Yatta’ya bağlı Muğayiru’l-Abid bölgesinde Filistinlilere ve otlaklarına saldırılarını protesto için düzenlenen gösteriye müdahale ettiği bildirildi.
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin göstericileri dağıtmak ve Yahudi yerleşimcilerin otlaklara rahatça ulaşmalarını sağlamak için göstericilerin üzerlerine ateş açtığını ve ses bombası attığını söyledi.
İşgal güçlerinin gazetecilerin bölgeye ulaşıp gösteriyi takip etmelerine engel olduğu ve Filistin resmi haber ajansı Wafa’nın şoförü Ahmed Kazzaz’ı bir süre gözaltında tuttuğu öğrenildi.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/5/6/gal-g-leri-Kud-s-te-iki-genci-g-zalt-na-ald-ve-birini-darp-etti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler