Siyonist İşgal Rejimi Görevlileri, İnşaatları Durdurma Uyarısı Verdiler

Siyonist işgal rejimi görevlileri , Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Selfit'in batısındaki Karava Beni Hassan kasabasında bazı evlere, tarım işlerinde kullanılan tesislere, barakalara ve yollara inşaatı durdurma uyarısı verdiler. 
 
Karava Beni Hassan Belediyesi Başkanı İbrahim Asi işgal rejimi görevlilerinin, kasabanın batı, kuzey ve güneydoğu kısımlarında muhtelif yerlere baskın düzenlediklerini ve toplamda 23 ev, baraka, tarım tesisi ve yol için inşaat durdurma uyarısı verdiklerini belirtti. 
 
Asi, işgal görevlilerinin söz konusu bina ve yolların C kategorisine dahil edilen bölgede yer almasını gerekçe olarak kullandıklarını ifade etti. 
 
Belediye Başkanı, işgal rejiminin 2022 sonundan bu yana kasabalarında 100 civarında binaya yıkım veya inşaat durdurma ihtarı verdiklerini söyledi. 
 
Siyonist işgal rejimi bazen inşaatları bitmiş binalar için de inşaatı durdurma uyarısı veriyor. Çünkü inşaat durdurma kararı işgal rejiminin tasfiye politikasında yıkım işleminin birinci aşamasını oluşturuyor. 
 
Duvara ve Yahudileştirmeye Karşı Mücadele Heyeti'nin yayınladığı rapora göre işgal güçleri geçtiğimiz Ağustos ayı içinde Filistinlilerin bina ve inşaatlarına karşı 106 yıkım ihtarında bulundular. 
 
Duvara ve Yahudileştirmeye Karşı Mücadele Heyeti'nin verdiği bilgilere göre 2023 yılının birinci yarısında işgal güçleri Filistinlilere ait 303 binayı hedef alan 256 yıkım işlemi gerçekleştirdi ve Filistinlilere ait 44 bin dönüm araziyi de gasp ettiler. 
https://turkish.palinfo.com/news/2023/9/6/galciler-Selfit-te-baz-evlere-ve-tesislere-in-aat-durdurma-uyar-s-nda-bulundular

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler