Siyonist İşgal Güçleri, Gazze Şeridi'nde 250. Gününde Soykırım Suçunu İşlemeye Devam Ediyor

Siyonist işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde 250. gününde soykırım suçunu işlemeye devam ediyor. Onlarca hava saldırısı ve topçu ateşiyle sivillere karşı katliamlar yapılıyor ve bu durum, kuşatma ve nüfusun %95'inden fazlasının yerinden edilmesi nedeniyle insani bir felaketle sonuçlanıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, işgal uçakları ve topçusunun bugün (12 Haziran Çarşamba) de Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun bombardıman düzenleyerek evleri, mülteci kamplarını ve sokakları hedef aldığını, onlarca şehit ve yaralı olduğunu bildirdi.
 
İşgal güçleri, yoğun hava ve topçu ateşi altında Refah'ın geniş mahallelerine yönelik kara saldırısını sürdürüyor ve korkunç katliamlar yapıyor.
 
İşgal uçakları, Gazze şehrinin güneydoğusundaki Zeytun mahallesine bir hava saldırısı düzenledi.
 
Çok sayıda işgal aracı, yoğun topçu ve ateş desteği altında Zeytun mahallesinin güneydoğusundaki Kuveyt Kavşağı ve Sikke Caddesi çevresine girdi.
 
Refah'ın kuzeyindeki Nasır mahallesinde bir eve düzenlenen İsrail saldırısında bir çocuk şehit oldu ve evde bulunan diğer kişiler yaralandı.
 
Refah'ın kuzeyindeki Ebu Karkuş bölgesinde bir eve düzenlenen hava saldırısında bir kişi şehit oldu, diğerleri yaralandı.
 
Yerel ve tıbbi kaynaklar, Gazze'nin orta kesimindeki Derviş mahallesinde El-Ayle ailesinin evine düzenlenen saldırıda 8 kişinin şehit olduğunu bildirdi.
 
Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde Murteca ailesine ait bir eve düzenlenen saldırıda 6 kişi şehit oldu.
 
İşgal uçakları, Gazze'nin orta kesimindeki Fiyumi ve Murteca ailelerine ait evleri hedef alarak yoğun bombardıman düzenledi.
 
İşgal topçusu, Gazze'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeyini bombaladı.
 
İşgal uçakları, Refah'ın kuzeyine çok sayıda hava saldırısı düzenledi ve topçu ateşi, Hırbetu'l-Ades, Şabura Mülteci Kampı, Yebna Mülteci Kampı ve Tellu's-Sultan mahallesi çevresini vurdu.
 
İşgal topçusu, Gazze Şeridi'nin güney kesimindeki Han Yunus'un doğusunda bulunan Fehari bölgesini de bombaladı.
 
Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin 3 katliam düzenlemesi sonucu son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki hastanelere 40 şehit ve 120 yaralı ulaştığını bildirmişti.
 
Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit sayısının 37 bin 164'e ve yaralı sayısının 84 bin 832'ye yükseldiğini açıklamıştı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler