Siyonist işgal rejimi İbrahim Camisi'ne sözde bayraklarını astı

Siyonist işgal rejiminin himaye ettiği Yahudi gasıplar, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki Hazreti İbrahim Camisi'ne sözde bayraklarını astı.

El-Halil Vakıflar Müdürü Nidal El-Ca'beri "Bu saldırı doğrudan kutsal mekânların saygınlığına saldırı, tüm anlaşmaların ve uluslararası kuralların çiğnenmesi, Filistinlilerin de tahrik edilmesidir." dedi.
 
El-Ca'beri, siyonist işgalcilerin bu saldırılarının İbrahim Camisi'ni tamamen Yahudileştirme ve oranın tarihi ve medeni kimliğini değiştirme planları çerçevesinde gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
 
Filistin topraklarını uluslararası siyonist örgütler için işgal eden İngilizlerin, bu toprakları siyonist terör örgütlerine teslim edip gitmesinden sonra "israil" adında sözde devletin kurulması işgalci siyonistler tarafından güya "Bağımsızlık Günü" olarak kutlanıyor. Filistinliler bu tarihi "Büyük Felaket Günü (Nekbe)" olarak isimlendiriyor.
 
Siyonist işgal rejiminin 1967'den beri işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan cami, 25 Şubat 1994'te sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açan Baruch Goldstein adlı Yahudi'nin saldırısından sonra kapatılmış, yeniden açıldığında ise yarısından fazlası Yahudilere tahsis edilmiş şekilde ikiye bölünmüştü.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler