Siyonistlerin Laik Ve Solcu Kesimini Kızıyor

Mevcut işgal hükümetinin, yargı bağımsızlığını iyice kısıtlayan ve böylece aşırı siyonist siyasilerin daha rahat ve keyfi uygulamalarda bulunmalarına fırsat tanıyan sözde "yargı reformları" konusunda, siyonist toplumun özellikle laik kesiminden sert eleştirilerde bulunulması ve bazı protesto gösterileri düzenlemesi üzerine Netanyahu'nun geri atabileceği konusunda telaşa kapılan aşırı siyonist partiler onu tehdit etmeye başladı. 
 
Aşırı sağcı ve aşırı siyonist Netanyahu hükümetinin koalisyon ortaklarından Birleşik Tevrat Yahudiliği (Yahadut HaTora HaMeuhedet) isimli siyasi parti, yargı reformları konusunda Netanyahu'nun geri adım atması durumunda kendilerinin de hükümetten çekilecekleri tehdidinde bulundu. 
 
Aşırı siyonist partilerin siyasi liderlerinin sicilleri kabarık olduğundan ve iktidarda kaldıkları sürece ırkçı politikalarında herhangi bir yasal engele ayaklarının takılmasını istemediklerinden kendilerini tamamen yargı denetiminin dışında tutmak istiyorlar. O yüzden yargı sisteminde köklü reformlar gerçekleştirmek istiyorlar. Ancak bu da siyonistlerin laik ve solcu kesimini kızdırıyor. Bu yüzden geçtiğimiz günlerde Netanyahu'nun yargı reformlarına karşı protesto eylemleri düzenlenmişti.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/9/Bir-parti-yarg-d-zenlemeleri-konusunda-Netanyahu-d-nerse-biz-de-d-neriz-dedi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler