Son 2 Günde 30 Öğrenci ve Birçok Vatandaş Tutuklandı

Adalet İçin Avukatlar grubu, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçlerinin son dönemde siyasi tutuklamaları ciddi şekilde artırdığını, bu çerçevede birçok vatandaşı tutukladıklarını, tutuklananlar arasında en az 30 üniversite öğrencisinin bulunduğunu, tutuklanan öğrencilerin de genellikle üniversiteler içindeki öğrenci teşkilatlarının aktif elemanlarından olduklarını dile getirdi. 
 
Grup, Filistin Yönetimi'ne bağlı başsavcılığın, tutuklamaları yasal bir çerçeveye oturtmak amacıyla onların izinsiz bir şekilde yardım topladıkları iddiasında bulunduğunu gerçekte ise tutuklamaların siyasi sebeplerden kaynaklandığını vurguladı. 
 
Grup, yapılan tutuklamaların ve tutuklananların tutukluluk sürelerini uzatma kararlarının Anayasanın güvence altına aldığı yasal haklara aykırı olduğunu vurguladı. 
 
İşgal rejimiyle güvenlik koordinasyonunu sürdüren Mahmud Abbas yönetimi son dönemde özellikle Hamas'ın 35. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini engellemek amacıyla siyasi baskılarını ve tutuklamalarını artırdı. Sürdürülen tutuklama kampanyasında da birinci derecede, Hamas'ın kuruluş yıl dönümü etkinliklerine öncülük eden üniversite öğrencileri ve bilhassa üniversitelerdeki öğrenci teşkilatlarında aktif rol alanlar hedef alınıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler