Soykırım 264. Gününde

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’ne açtığı soykırım savaşı 263’üncü gününe girerken, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal ordusunun bugün (25 Haziran Salı) çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlediğini ve top atışı gerçekleştirdiğini bildirdi.
 
İşgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren Rafah ve Han Yunus’a düzenlediği saldırıların ardından Nasır Hastanesi morguna 8 şehidin naaşları getirildi.
 
İşgal güçlerinin Rafah’ın batısında yerinden edilmiş insanların çadırını hedef alan saldırısında 3 kişi şehit oldu.
 
İşgal donanmasına ait savaş gemilerinin Rafah kentinin batısındaki Mevasi bölgesinde yerinden edilmiş insanların çadırına ateş açması sonucu Sündüs Halid Muslih isimli genç kız şehit oldu ve annesi yaralandı.
 
İşgal ordusunun Han Yunus kent merkezindeki bir eve düzenlediği hava saldırısında iki kişi şehit oldu.
 
Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 24 saatte 3 katliam gerçekleştirdiğini, 32 kişiyi şehit ettiğini ve 139 kişiyi yaraladığını açıkladı.
  
Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda toplam 37658 kişinin şehit düştüğünü ve yaralı sayısının da 86237’ye ulaştığını ifade etti.
 
Bakanlık, caddelerde ve enkaz altında cesetlerin bulunduğunu, ilk yardım ve sivil savunma ekiplerinin kurbanlara ulaşamadığını söyledi.
 
İşgal ordusunun Gazze kentinde yerinden edilmiş insanların sığındığı El-Cezire Kulübü’ne düzenlediği saldırıda bir kişi şehit oldu.
 
İşgal güçlerinin Gazze kenti El-Yermuk bölgesinde bir otomobile düzenlediği saldırıda iki kişi şehit oldu.
 
İşgal ordusunun bu sabah Eş-Şati Kampı’na düzenlediği saldırıda aralarında Hamas lideri İsmail Heniyye’nin kız kardeşinin de bulunduğu 28’den fazla kişi şehit oldu.
 
İşgal güçlerinin bu sabah El-Vahde Caddesi’ndeki El-Mira Kavşağı’nda bir grup sivili hedef alan saldırısında da 3 kişi şehit oldu ve çok sayıda kişi yaralandı.
 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/25/gal-ordusunun-Gazze-eridi-ne-a-t-soyk-r-m-sava-263-nc-g-n-nde

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler