Soykırımda şehit sayısı 37 bin 124 yaralananların sayısı ise 84 bin 712 oldu

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın 10 Haziran Pazartesi yaptığı açıklamaya göre son 24 saat içinde işgal rejiminin gerçekleştirdiği saldırılarda şehit edilenlerin toplam sayısının 40, yaralananların sayısının ise 218 olduğu belirtildi.
 
Gazze'de işgal rejiminin sekiz aydan fazla süredir devam eden soykırım savaşında şimdiye kadar ölümleri kayda geçirilen şehit sayısı 37 bin 124 yaralananların sayısı ise 84 bin 712 oldu. 
 
Bakanlık halen enkaz altında çok sayıda ceset bulunduğunun tahmin edildiğini ancak işgal güçlerinin saldırıları sebebiyle onların ortaya çıkarılmasında büyük zorluklar yaşandığını dile getirdi. İşgal güçlerinin, ilk yardım ekiplerinin ve sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanlara ulaşmalarına engel olduğunu ifade etti.
 
Sağlık Bakanlığı ayrıca, Gazze vilayetindeki sağlık tesislerine ve kronik hastalara oksijen sağlayan tek oksijen istasyonunun tamamen durma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunarak, bu durumun onlarca hasta ve yaralının hayatını tehlikeye atacağını belirtti. Bunun yanı sıra, oksijen istasyonunu ve ilaç saklama buzdolaplarını besleyen jeneratörün çalıştırılması için gerekli olan mazotun girişinin sağlanmaması nedeniyle, buzdolaplarında saklanan ilaçların bozulma riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. 
 
https://turkish.palinfo.com/news/2024/6/10/Gazze-de-soyk-r-m-sava-nda-ehit-edilenlerin-say-s-37-bini-ge-ti

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler