Tubas'taki El-Fari'a Mülteci Kampı'da Başından Yaralanan Genç Hayatını Kaybetti

Dün (14 Şubat Salı) sabah saatlerinde işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Tubas'taki El-Fari'a Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında başından yaralanan gençle, iki yıl önce Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil'e bağlı Mesafir Yatta bölgesinde yaralanan genç hayatını kaybetti. 
 
Filistin Sağlık Bakanlığı işgal güçlerinin Tubas'ın güneyinde bulunan El-Fari'a Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın esnasında başından vurularak ağır yaralanan 17 yaşındaki Mahmud Macid Muhammed El-Ayidi'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. 
 
El-Ayidi yaralanmasının ardından tedavi için Tubas Türk Hastanesi'ne kaldırılmıştı. 
 
El-Fari'a Mülteci Kampı'na yapılan baskında işgal güçlerinin polis köpeklerini salması sebebiyle Ahmed El-Hatib isimli bir çocuk da bacağından köpeğin ısırması sonucu yaralanmıştı. 
 
Filistin Sağlık Bakanlığı ayrıca Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Mesafir Yatta bölgesinde iki yıl önce işgalcilerin saldırılarına maruz kalarak yaralanan 26 yaşındaki Harun Resmi Yusuf Ebu Arram'ın almış olduğu yaraların tesiriyle hayatını kaybettiğini duyurdu. 
 
Her iki şehidin cenazeleri de dün düzenlenen törenlerle kaldırıldı. Şehitlerin cenaze törenlerine kalabalık topluluklar katıldı ve işgal rejimine karşı direnişin sürdürüleceğini vurguladılar. 
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas) da şehit Mahmud El-Ayidi ve şehit Harun Ebu Arram için birer taziye mesajı yayınlayarak, Filistin halkını işgal rejiminin saldırgan tutumuna karşı mücadeleyi sürdürmeye ve bu mücadeleyi vatanın her parçasına yaymaya davet etti.
 
 https://turkish.palinfo.com/news/2023/2/15/Tubas-ta-ba-ndan-vurulan-gen-ve-Mesafir-Yatta-da-yaral-bir-gen-ehit-oldu

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler