Yahudi Yerleşimciler İşgal Polisinin Güvenlik Önlemleri Altında Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.
Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi onlarca Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve kışkırtıcı tavırlar sergileyerek avlusunda dolaştığını, yerleşimcilerin ayrıca Rahmet Kapısı Namazgahı yakınlarında ayin yaptıklarını açıkladı.
Bu arada, işgal polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelenlere engel çıkarmaya devam ettiği, Mescid-i Aksa kapılarında kimlik kontrolü yaptığı ve cemaatten bazı kişilerin kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu, onlarca kişiyi çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığı kaydedildi.
Yahudi yerleşimci örgütleri ve fanatik Yahudi cemaatleri önümüzdeki Perşembe günü sözde heykelin yıkılış yıldönümü münasebetiyle Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye hazırlanırken Filistinliler de o gün Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde nöbet tutma çağrıları yapıyorlar.
Sözde heykel cemaatleri ve fanatik Yahudi örgütleri, Çarşamba günü akşam saat 21:45’de Kudüs’ün Eski Belde semtinde ve Mescid-i Aksa kapıları önünde işgal rejimi bayraklarıyla yürüyüş düzenlemeyi planlıyor.
https://turkish.palinfo.com/news/2023/7/24/Onlarca-Yahudi-yerle-imci-Mescid-i-Aksa-ya-bask-n-d-zenledi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler