Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Heyeti, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Temmuz ayında 1110 ihlal gerçekleştirdiğini açıkladı

Irkçı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Heyeti, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Temmuz ayında 1110 ihlal gerçekleştirdiğini açıkladı.
 
 
Heyet, işgalcilerin ihlalleri ve Yahudi yerleşim faaliyetleriyle ilgili aylık raporunda, işgal güçlerinin geçen ay 914 ve Yahudi yerleşimcilerin 196 ihlal gerçekleştirdiğini bildirdi.
 
 
Raporda işgalcilerin Temmuz ayındaki ihlallerinin 226 ihlal ile El-Halil vilayetinde yoğunlaştığı ve El-Halil’i 164 ihlal ile Nablus’un takip ettiği, üçüncü olarak 143 ihlalle Kudüs’ün geldiği belirtildi.
 
 
Raporda ayrıca ihlallerin Yahudi yerleşim birimi inşası için araziye el koyma, yargısız infazlar, arazi tahribi, ağaç sökme, mülkleri tahrip etme, yol kapatma ve Filistinlilerin ulaşımını engelleyen kontrol noktaları kurma şeklinde gerçekleştiği kaydedildi.
 
 
Uluslararası topluma seslenerek işgalcilerin Filistinlilere ve topraklarına yönelik cinayetlerine dikkat çeken raporda, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere ait geniş arazilere el koyduklarına ve işgal yönetiminin çok sayıda evi yıktığına işaret edildi.
 
 
İşgalcilerin Filistin topraklarındaki ihlallerinde benzeri görülmemiş bir artış yaşandığı belirtilen raporda, siyasi çözümün ve dolayısıyla Filistin devletinin kurulmasının imkansız hale getirildiği kaydedildi.
 
 
Raporda ayrıca Yahudi yerleşimcilerin ihlallerinin boyutunun işgal rejimi resmi kurumları tarafından kendilerine tanınan geniş yetkilere işaret ettiği, işgal rejimi parlamentosundan yerleşimcilere saldırılarını sürdürmeleri ve planlarını uygulamaları yönünde talimatlar gittiği belirtildi.
https://turkish.palinfo.com/news/2024/8/3/gal-g-leri-ve-Yahudi-yerle-imciler-ge-en-ay-1110-ihlal-ger-ekle-tirdi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler