Yahudiler Filistinli Çiftçinin Koyunlarını Gasp Etti.

Yahudi yerleşimciler dün (20 Aralık Pazartesi) akşam saatlerinde Cenin’in güneyindeki Arabe beldesinde Filistinlilere ait 120 küçükbaş hayvanı gasp etti.
 
Güvenlik kaynakları, Cenin’in güneybatısındaki Ya’bed beldesi arazileri üzerinde kurulu Mevo Dotan Yahudi Yerleşkesi sakini bir grup Yahudi yerleşimcinin Imad Lütfü Züheyr adlı Filistinli çiftçinin 120 koyununu gasp ederek Yahudi yerleşkesine götürdüğünü ifade etti.
 
Yahudi yerleşimcilerin dün akşam ayrıca El-Halil’in güneyindeki Tel Main bölgesine baskın düzenledikleri bildirildi.
 
El-Halil’in Güneyindeki Dağlarda ve Mesafer Yatta’daki Direniş ve Koruma Komiteleri Koordinatörü Fuad El-Ammur, Yatta’nın doğusunda kurulu Avigayil Yahudi Yerleşkesi sakini yerleşimcilerin Tel Main bölgesine baskın düzenlediğini, yerleşimcilerin Cebbarin ve Muhammed ailelerine ait arazilerde ayin yaptıklarını söyledi.
 
Batı Şeria’da Filistinlilerden işgal edilen araziler üzerine kurulu 199 Yahudi yerleşkesi ve 220 Yahudi mahallesi bulunuyor. 350 bini Kudüs’ün doğusunda olmak üzere söz konusu yerleşkelerde ve mahallelerde 913 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.
 
İşgal güçleri himayesinde Batı Şeria’da ve Kudüs’te terör estiren Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve evlerine, araçlarına ve tarım arazilerine saldırıyor, hasat mevsiminde çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorlar.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler