Yahudilerin Tarihi

Yahudilerin tarihi her zaman şımarmak ve yok olmak arasında gidip gelmiştir.
1. Milattan önce Davut aleyhisselam dan sonra Buhtunnasr geliyor. Kudüs'de Yahudileri şımarık ve taşkınlık larından dolayı yahudileri kılıçtan geçiriyor. Kudüs'ü yağmalayıp bir kısmını Irak'a sürgüne götürüyor. Şu anda Irak'a ki Yahudiler Buhtunnasr zamanında sürülen Yahudilerden kalmadır. Malesef Farisiler yardımıyla bir kısmı daha sonra Kudüs'e geri gelmiştir.

2. Milattan sonra Kudüs Romalıların kontrolüne girmiş tır. Yine şimaran ve azgınlaşan Yahudileri Romalı Titus Kudüs'e gelerek Yahudileri kılıçtan geçirmiş, Mescidi Aksayı yıkıp değerli eşyaları alarak Romaya götürmüştür. Tarih M.S 70 i gösteriyordu.

3. Tarih M.S 135 yılını gösteriyordu. Yahudiler yine şimardılar ve azgınlaştılar. Bu sefer de Romo İmparatoru Hadrianus Kudüs'e gelerek Yahudileri kılıçtan geçirdi. Bir kısmını esir aldı. Yahudilerinu değil kudüs'te kalmaları, oraya yaklaşmalarını bile yasakladı.

Sürgüne gönderilen
Yahudilerin bir kısmı Araplar Yarımadasına göç etti. Bunlara Mizrahiler denir. Bu yahudi toplulukları İslam'ın ilk yıllarında hep karşımıza çıkmıştır.

4. Evet Yahudiler yine çok ve her zamankinden çok daha şımardılar ve azgınlaştılar. Allah Teâlâ bu zalimleri, gaspçılar, hırsızları, dünya son derece bağlı korkakları yok edecek mücahitleri, kahramanları erleri beklemektedir.

Çünkü Rabbimiz İsra süresinde onların inişli çıkışlı durumlarından bahsederek ikinci sayfada konuyu şöyle sonlandırıyor.

Belki Rabbiniz size merhamet eder. Ama yine fesat fesat çıkarırsanız, cezanızı yine veririz. Zaten Biz Cehennemi kafirler için bir zindan yapmışızdır. İsrâ 8

Evet. Rabbimiz şımarık, korkak, zalim, gaspçı zalimlere dersini verecek erleri beklemektedir.
Ne mutlu bu zalimlere karşı saflarda yerini alan erlere.

Davamız Kudüs Haber 

 

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler