Yurt Dışındaki Filistinliler UNRWA'nın korunmasını istiyor

Yurt Dışındaki Filistinliler Genel Kongresi, BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini'nin, UNRWA'nın işlerinin geçici olarak BM'nin diğer kurumlarına aktarıldı.

Kongre, gönderdiği mesajında UNRWA Genel Komiseri'nin teklifinin tehlikeli bir mahiyet arz ettiğine, çünkü BM ajansının dağıtılmasına ve uluslararası politikanın mülteciler meselesi karşısında UNRWA ile temsil edilen sorumluluğunun kaldırılmasına hazırlık niteliği taşıdığına dikkat çekildi.

Mesajda UNRWA'nın BM Genel Kurulu'nun 8 Aralık 1949 tarihli ve 302 sayılı kararıyla kurulduğuna, bunun beşinci ve yirminci fıkralarının UNRWA'nın, 11 Aralık 1948 tarihli ve 194 sayılı, yurda dönüş ve hakların iadesinin güvenceye alınması ile ilgili kararının uygulanması açısından bir sorun oluşturmaması gerektiğini vurguladığına dikkat çekildi.

Mesajda uluslararası toplumun, sadece manevi ve siyasi değil aynı zamanda maddi destekle de UNRWA'ya karşı sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler