AV. MUSTAFA İLHAN

-YENİ- VATANIMA FEDA OLSUN

 

VATANIMA FEDA OLSUN  

            Kimin düşüncesi idi bilmiyorum ancak kredi kartı limiti 100.000 liranın üzerinde olanlardan yılbaşında 750 TL almak fikri gayet yerinde bir kanun teklifi idi. Türkiye’nin fakir kesiminin kart limiti 100.000 altında olduğundan fakirlerden bu bedel onlardan alınmayacaktı. Yani bu bedeli nispeten varlıklılar ve orta halliler ödeyecekti. Tasarının diğer maddeleri ile de ev, araba alıp satabilecek kimselerden de maktu bir miktar kesilecekti.

            Bu tasarı da makul olmayan bir husus yok. Savunma sanayi için harcanacak bu cüz’i bedele kimse itiraz etmez diye düşündüm. Bir de ne göreyim kredi kartları limitlerini düşüren düşürene. Kimisi hükümete garezinden karşı çıktı, kimisi hiçbir şey bulamadı kanunla çıkacak konu sanki zorlama alınacakmış diye itiraz etti, kimisi ise savunmaya ne ihtiyacımız var Amerika bize yeter diyerek mandacılık yaptı. Kimisi önce çaldıklarını yerine koysunlar demiş, kimisi Erdoğan Amerika’ya verecek demiş, kimisi sanki varlık fonu bu ülkenin varlık fonu değilmiş gibi varlık fonuna aktardığı 3 milyarı getirsin önce demiş. Kim bilir daha bilmediğim hangi gerekçelerle itiraz edildi.

            On sigara parasını dahi ülke savunmasına bağışlamaktan kaçınan bu kişilerle bu memleket nasıl kalkınacak ve ileri gidecek herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir.

            Öncelikle belirtmeliyim ki bu kişilerin bu düşünceler çoğunun kendi düşünceleri değil. Sosyal medya aracılığı ile çoğunluğu yapay zekâ ile yönetilen siteler vasıtası ile düşüncelerini ele geçirmesi sonucu oluşturulmuş kanaatler. Eminim ki böyle düşünenlerin büyük bir kısmı savunma sanayinin gelişmesine karşı çıkacak kadar vatan haini değil.

            O halde ne yapacağız da düşünceleri ele geçirilmiş bu kişileri düşünce esaretinden kurtaracağız.

            Herkese bu hususta görev düşüyor. Bir paylaşım yapılıyor. Hemen altına onlarca aleyhe yorum geliyor. Paylaşım yapanın amacı gerçekleşmediği gibi aleyhine dahi dönüyor. İnsanlar öyle düşünmeseler bile çoğunluk dediğine göre diye kendini inandırıyor. Sebebi ise o düşünceleri paylaşanların azlığı değil, pasifliği, vurdumduymazlığı, bana ne demesi. Siz de beğendiğiniz paylaşımlara mutlaka yorum yazın. Tartışmayın kendi fikirlerinizi yazın. Yazıyı destekleyen ancak aykırı görüşlere asla hakaret etmeyen yorumlar yapın.

            Emekliler siz ne işe yarıyorsunuz Allah aşkına. Unumu eledim eleğimi astım mı diyorsunuz? Sizin için bir vebal, görev yok mu? Hesap veremezsiniz. Siz de düşünün, siz de paylaşın, siz de yorum yapın.

            Ev hanımları yemek tarifi, çiçek yetiştirme, pasta tarifi kadar evlatlarınızı zararlı fikirlerden korumak sizin de göreviniz değil mi?  Birisi çocuğunuza bir kötü söz söylese, fiske vursa gayrete geliyorsunuz da her türlü beyinleri yıkanırken niye uyanık olmuyor ve evlatlarını korumuyorsunuz.

            Devletin siber koruma ordusu da bu yapay zekâ sitelerine, düşmanla işbirliği yapanlara gereken önlemi almalı.

            Savunma sanayi konusuna dönersek. Etrafımızdaki ateş çemberini takip ediyorsunuz. Hava savunma sistemi olmayanların ne hale getirildiğini de görüyoruz. Çelik Kubbe olmazsa olmazımız. Çelik kubbeyi oluşturacak sistemlerin prototiplerini devletimiz hazırladı. Denemelerini de yaptı. Şimdi ordumuzun envanterine girme zamanı. Envantere girmesi için para lazım. Bütçenin yüzde onu savunma sanayiine gidiyor fakat yetmiyor çünkü şu anda savunma sanayiinde 900 proje birlikte yürüyor. Biz yılların eksiğini şimdi telafi etmeye çalışıyoruz.

            Mazeretleri bırakın bütçeyi bekleyecek zaman yok. Sanki kanun çıkmış gibi herkes on sigara parasını savunma sanayine bağış olarak göndermeli. Ben kendi üzerime düşeni yaptım. Eşim de sağolsun kendi parasından gerekeni yaptı. Bunu öğünmek için yazmayacağımı beni tanıyanlar bilir.  Sıra siz de. Savunma Sanayi Başkanlığının sitesine girin bağış hesabına karınca kararınca bağışınızı yapın ki envartere sistemlere bir an önce girsin. Sosyal medyada da paylaşın ki teşvik olsun. Bu zekat değil bir elin verdiğini diğeri görmesin. Ne kadar çok paylaşım yapılır o kadar çok teşvik olur.

            Biz görevimizi yapalım da gelecek nesillerimiz bizi zamanında gerekeni yapmamakla suçlamasın.

            Vatanımıza feda olsun.

Allah’a emanet olunuz.

                                                       Av. Mustafa İlhan
                                            Kayseri Strateji Derneği Başkanı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri