Av. Mustafa İLHAN

SİZ HİÇ….

                        SİZ HİÇ….

  Siz hiç aynı şehirde yaşayıp hala merkezdeki caminize 30 gün gitmeniz yasaklanan Müslüman oldunuz mu?
  Siz hiç aynı ülkede yaşamanıza rağmen size beyaz kendilerine sarı plaka verilip ülkenin bir bölümünden dışarı ancak uzun prosedürlü izinlerle çıkabildiniz mi?
  Sizin hiç camilerinizde otomatik silah kurşun izleri var mı? Camileriniz, minberleriniz yakıldı mı?
  Size hiç hastalarınızın tedavisi konusunda dahi ayrı hastaneler gösterilip, hastaneler ilaçsız ve doktorsuz bırakılıp üçüncü sınıf insan muamelesi yapıldı mı?
  Sizin hiç mahallenizdeki çöpler haftada bir alınırken kendi çöplerini her gün toplayan bir belediyeniz oldu mu?
  Sizde hiç oğlu kızı ülkesi için şehit olmasına rağmen sizin şehitlerinizin ailelerinin evleri yıkıldı mı?
  Sizde hiç kendilerinin 7 yaşındaki çocuğuna bile otomatik silah verildiği halde sizin çakı bıçağı dahi taşımanıza izin verilmemesi oldu mu?
  Sizin hiç caminiz ikiye bölünüp yarısına ancak turnikeden geçerek girdiğiniz oldu mu?
  Sizin hiç tüm şehrinizin etrafına 5-10 metre yüksekliğinde duvarlar örülüp diğer şehirlere ana yollara çıkmanız engellendi mi?
  Siz hiç elinde silahlarla her köşe başında bekleyen askerler arasında onların gözetiminde camiye gittiniz mi? Sizin hiç camiye girişte kimliklerinize el konulup çıkarken geri aldığınız oldu mu?
  Sizin paranız olsa dahi ülke dışına çıkmanız için pasaport alamadığınız oldu mu?
  Sizin çocuklarınız baba “Türklerin İHA’ları SİHA’ları varmış internette gördüm. Çok etkili imiş. Bunlar gelse bize zulmeden zalimleri bombalasa zararı yok biz de altında kalsak. Bu zulmü bitirseler” diyen çocuklarınız oldu mu?
  Siz hiç sizdeki Türk bayrağını gören hemen herkesin size Osmanlı gelsin diyerek dua ettiğini, saygı duyduğunu elini kalbine götürdüğü gördünüz mü?
  Sizin ülkeniz de hiç 8-10 Hristiyan mezhebi birbirine düştüğü için Hz. İsa’nın çarmıha gerildiğine inandıkları Kıyamet Kilisesinin anahtarının bir Müslüman aileye verildiğini duyanınız oldu mu?
  Sizin ülkenizde hiç zengin fakir fark etmeksizin ülkenin bir bölümünde yollar evler dar kaldırımsız, asfaltı bozuk, çöpleri toplanmadığından kirli iken diğer tarafın tamamında evler, caddeler, kaldırımlar, yollar düzenli oldu mu?

  Yeter dediğinizi duyar gibiyim evet bizde de bunların bir kısmına evet diyecek insanlar çıkabilir. Biz zaten elimizdeki nimetin farkında değiliz. Açız diye bağıranlar gidin ve açları görün. Özgürlük diye bağıranlar gidin özgürlüğünüzün ne kadar kıymetli olduğunun farkına varın. Ne var canım camiler açık isteyen gider, isteyen gitmez diyenler açık olan camilere nasıl gidilemediğini görün, memleketimiz geri bırakıldı diyenler gidin ve memleketin hatta şehirlerin bile nasıl surlarla hapishane haline geldiğini görün. Polis bize baskı yapıyor diyenler gidin ve baskının nasıl yapıldığını görün. Ben belimde silahla dolaşırken bunun ne büyük bir özgürlük ve ayrıcalık olduğunun farkına vardım siz de cebiniz de bıçak dahi taşımanın suç olduğunu gidin ve görün.

  Ah Küdüs ! Ah Eriha ! Ah El Halil ! Ah Ramallah ve diğerleri sizi ancak o vaziyette görünce benim ne kadar özgür olduğumu anladım.

                                                                                   Av. Mustafa İlhan
                                                                                   Kayseri Strateji Derneği Başkanı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Yazarın Diğer Makaleleri